Wtorek – 1.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Kapuśniak ze słodkiej kapusty 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Kotlet schabowy z pieca 120 g(1a,3,7) Pomidory ze śmietaną i koprem 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Kapuśniak ze słodkiej kapusty 450 ml(7,9) Placki ziemniaczane z sosem brokułowym 200 g (1,3,7) Surówka szwedzka 150 g Kompot 200 ml
Środa – 2.04.2025 r.

Płatki owsiane z jogurtem i chutneyem wiśniowym 100 g (1c),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Zupa pieczarkowa 450 ml(7,9) Zapiekanka makaronowa z indykiem,cukinią i szpinakiem 350 g(1a,3,7) Kompot malinowy 200 ml

Czwartek – 3.04.2025 r.

Zupa ziemniaczana na wędzonce 450 ml(1a,7,9) Kasza gryczana 150 g Sos myśliwski z karkówką 150 g(1a,9) Buraczki zasmażane 150 g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa ziemniaczana na wędzonce 450 ml(1a,7,9) Placki z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym 200 g (1a,3,7) Surówka z buraczków 150g Kompot 200 ml

Piątek – 4.04.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa ogórkowa 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Dorsz z pieca w sosie koperkowym 150 g(1a,4,7,9) Warzywa na parze z masłem 150 g Kompot z owoców leśnych 200 ml

Zupa ogórkowa 450 ml (7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Sobota – 5.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Pasta jajeczna (3,7) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Barszcz ukraiński 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet drobiowy z pieca 120 g(1a,3,7) Surówka z ogórka kiszonego 150 g Kompot jabłkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa gotowana 80 g(6,9,10) Ogórek 50 g Herbata czarna
Niedziela – 6.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Paprykarz szczeciński 80 g(3,4,7) Serek topiony 20 g(7,9) Sałata lodowa Herbata owocowa

Poniedziałek – 7.04.2025 r.

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(7,9)
Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną 350
g(1a,3,7) Kompot 200 ml

Ziemniaki gotowane 150 g Pulpety
drobiowe w sosie chrzanowym 150
g(1a,3,7,9) Surówka z marchewki 150
g(7) Kompot malinowy 200 ml

20 g(7) Galaretka drobiowa z
warzywami 100g(9) Ogórek
konserwowy 50 g Herbata czarna z
cytryną
Wtorek – 8.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Szynka konserwowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kakao(7)

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym i sosem owocowym 300 g(1a,3,7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Kopytka z sosem śmietankowym i owocami 300 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Środa – 9.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa

Zupa meksykańska 450 ml(7,9) Ziemniaki pieczone 150 g Kotlet drobiowy siekany z warzywami w sosie maślanym 150 g(1a,3,7,9) Surówka z kapusty pekińskiej 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Zupa meksykańska 450 ml(7,9) Risotto warzywne 250 g (7,9) Surówka z selera 150 g(7,9) Kompot 200 ml
Czwartek – 10.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasztetowa 60 g(1a,3,7,9) Ser Aldamer 40 g(7) Pomidor 50 g Herbata owocowa

Krupnik na wędzonce 450 ml(7,9) Kasza jęczmienna 150 g(1) Gulasz warzywny z cukinią 150 g(1a,9) b Surówka z pora 150 g(7,9) Kompot 200 ml

Krupnik na wędzonce 450 ml(7,9) Pyzy z mięsem w sosie pieczeniowym 300 g(1a,3,7,9) Surówka z ogórka kiszonego 150 g Kompot wiśniowy 200 ml
Piątek – 11.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka drobiowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Zupa ziemniaczana 450 ml(7,9) Placki ziemniaczane z sosem brokułowym 200 g (1,3,7) Surówka z kiszonej kapusty 150 g(7) Kompot 200 ml

Zupa ziemniaczana 450 ml(7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Pulpety z dorsza w sosie maślanym 150 g(1a,3,4,7,9) Surówka z kiszonej kapusty 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml
Sobota – 12.04.2025 r.

Zupa mleczna z kaszą jaglaną 200 ml (1),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Zupa gulaszowa z wieprzowiną 450 ml(7,9) Ryż zapiekany z jabłkami i polewą jogurtowo-owocową 300 g(7) Kompot malinowy 200 ml

Niedziela – 13.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek ziołowy z suszonymi pomidorami 100 g(7) Ogórek 50 g Kawa zbożowa (7)

Rosół drobiowy z makaronem i marchewką 450 ml(1a7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Gulasz drobiowy z pieczarkami 150 g (1a,7,9) Surówka z ogórka i rzodkiewki z koprem 150 g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Poniedziałek – 14.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Parówki wieprzowe 120 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa pieczarkowa 450 ml (7,9) Zapiekanka ziemniaczana z brokułami, porem i kurczakiem w beszamelu 300 g(1a,7,9) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Zupa pieczarkowa 450 ml (7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Wtorek – 15.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Szynka wieprzowa gotowana 30 g(6,9,10) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Zupa kalafiorowa 450 ml(7,9) Kasza gryczana 150 g Karczek wolnopieczony w sosie pieczeniowym 150 g(1a,7,9) Mizeria 150 g(7) Kompot jabłkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Jajka w sosie tatarskim 120 g(3,7) Ogórek 50 g Herbata czarna
Środa – 16.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasztet pieczony 60 g(1a,3,7,9) Ser Aldamer 40 g(7) Pomidor 50 g Herbata owocowa

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Pulpety drobiowe w sosie chrzanowym 150 g(1a,3,7) Surówka z buraczków 150 g Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml (7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym ,sosem truskawkowym i borówkami 450 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Czwartek – 17.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Zupa ogórkowa 450 ml(7,9) Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml

Zupa ogórkowa 450 ml(7,9) Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem 300 g(1a,3,7) Kompot malinowy 200 ml
Piątek – 18.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Ser Gouda 60 g(7) Powidła śliwkowe 30 g Pomidor 50 g Kawa zbożowa

Barszcz ukraiński 450 ml (7,9) Kopytka z sosem śmietankowym i owocami 300 g(1a,3,7) Kompot 200 ml

Barszcz ukraiński 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Śledź w śmietanie 200 g(4,7) Kompot wiśniowy 200 ml
Sobota – 19.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Jajecznica na maśle ze szczypiorem 80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Zupa jarzynowa z groszkiem zielonym 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Udko z kurczaka z warzywami 180 g Surówka z pora 150 g(7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Niedziela – 20.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Kiełbaski śląskie 100 g(7,9) Ketchup 40 g Ogórek 50g Kakao(7)

Żurek z jajkiem i kiełbasą 450 ml(1,3,6,7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet schabowy 120 g(1,3,7) Młoda kapusta zasmażana z koprem 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Sałatka z makaronem, kurczakiem, ogórkiem zielonym, kukurydzą i majonezem 120 g(1,3,7) Szynka wieprzowa gotowana 50 g(7,9) Herbata owocowa
Poniedziałek – 21.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Chrzan Pomidor 50g Kakao(7)

Rosół drobiowy z siekanymi naleśnikami 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Podudzie z kurczaka z pieca 150 g Marchew z jabłkiem 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Szynka wieprzowa 40 g(1a,7,9) Karczek pieczony 50 g Masło 20 g(7) Ćwikła 30 g Ogórek kiszony z cebulką 50g Herbata czarna z cytryną
Wtorek – 22.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek waniliowy 100 g(7) Marmolada wieloowocowa 30 g(11) Kawa zbożowa (7)

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Pierogi z truskawkami 350 g(1a,3,7) Kwaśna śmietana 150 g(7) Kompot 200 ml

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Kasza gryczana 150 g Sos myśliwski z karkówką 150 g(1a,9) Surówka z ogórka kiszonego 150g Kompot malinowy 200 ml
Środa – 23.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek waniliowy 100 g(7) Marmolada wieloowocowa 30 g(11) Kawa zbożowa (7)

Zupa ziemniaczana na wędzonce 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Kotlet drobiowy z pieca 120 g(1a,3,7) Buraczki zasmażane 150 g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa ziemniaczana na wędzonce 450 ml(1a,7,9) Placki z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym 200 g (1a,3,7) Surówka z buraczków 150g Kompot 200 ml
Czwartek – 24.04.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Parówki wieprzowe 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa szczawiowa z jajkiem 450 ml(7,9) Makaron świderki z sosem bolońskim 350 g(1a,9) Kompot z owoców leśnych 200 m

Zupa szczawiowa z jajkiem 450 ml(7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Piątek – 25.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Pasta jajeczna (3,7) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Zupa meksykańska 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Dorsz z pieca w sosie koperkowym 150 g(1a,4,7,9) Warzywa na parze z masłem 150 g Kompot jabłkowy 200 ml

Zupa meksykańska 450 ml (7,9) Kotlety z kalafiora 200 g (1a,3) Sos cukiniowy 50 g (1a),(7) Mizeria 150 g(7) Kompot 200 ml
Sobota – 26.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Zupa kalafiorowa 450 ml(7,9) Kasza jęczmienna 150 g(1a) Gulasz drobiowy z pieczarkami 150 g(1a,7,9) Surówka z selera 150 g(7,9) Kompot truskawkowy 200 ml

Niedziela – 27.04.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Jajecznica na maśle ze szczypiorem 80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Bulion wołowo-drobiowy z makaronem450 ml(1a,9) Ziemniaki gotowane 150 g Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym 150 g(1a,3,7,9) Surówka z kapusty pekińskiej 150 g(7) Kompot malinowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Galaretka drobiowa z warzywami 100g(9) Ogórek konserwowy 50 g Herbata czarna z cytryną
Poniedziałek – 28.04.2025 r.



Wtorek – 29.04.2025 r.



Środa – 30.04.2025 r.



Archiwalne i aktualne jadłospisy dostępne są tutaj: link