Sobota – 01.02.2025 r.

Płatki owsiane z jogurtem i chutneyem wiśniowym 100 g (1c),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Zupa ziemniaczana 450 ml(7,9) Kasza jęczmienna 150 g(1a) Gulasz drobiowy z pieczarkami 150 g(1a,7,9) Fasolka szparagowa z bułką tartą 150 g(1a) Kompot malinowy 200 ml

Niedziela – 02.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek waniliowy 100 g Marmolada wieloowocowa 30 g(11) Kawa zbożowa

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem 450 ml(1a,9) Ziemniaki gotowane 150 g Kotlet schabowy 100 g(1a,3,7) Sałata lodowa ze śmietaną i szczypiorem 150 g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Paprykarz szczeciński 80 g(3,4,7) Serek topiony 20 g(7,9) Sałata lodowa Herbata owocowa
Poniedziałek – 03.02.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Barszcz ukraiński 450 ml (7,9) Racuchy z jabłkami i sosem waniliowym 300 g(1a,3,7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Barszcz ukraiński 450 ml (7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Wtorek – 04.02.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa brokułowa 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Karkówka wolnopieczona w sosie pieczeniowym 150 g(1a,7,9) Surówka z selera 150 g(7) Kompot jabłkowy 200 ml

Zupa brokułowa 450 ml (7,9) Kotlety z kalafiora 200 g (1a,3) Sos cukiniowy 50 g (1a),(7) Pomidory ze śmietaną 150 g(7) Kompot 200 ml
Środa – 05.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Szynka wieprzowa gotowana 50 g(1a,7,9) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Zupa ogórkowa 450 ml(7,9) Makaron w sosie beszamelowym z kurczakiem brokułem i cukinią 350 g(1a,7) Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa ogórkowa 450 ml(7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym ,sosem truskawkowym i borówkami 450 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Czwartek – 06.02.2025 r.

Bułka typu „graham” 100 g(1a) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Zupa dyniowa z ziemniakami 450 ml (7,9) Kasza gryczana 150 g Kotlet mielony w sosie chrzanowym 150 g(1a,3,7,9) Surówka z kapusty pekińskiej 150g Kompot malinowy 200 ml

Zupa dyniowa z ziemniakami 450 ml (7,9) Kopytka z sosem śmietankowym i owocami 300 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Piątek – 07.02.2025 r.

Bułka typu „graham” 100 g(1a) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Barszcz biały z jajkiem 450 ml(1a,3,7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym i truskawkami 350 g(1a,3,7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Ser Aldamer 50g(7) Sałatka jarzynowa z warzywa korzeniowych 100 g(3,7,9) Ogórek 50 g Herbata owocowa
Sobota – 08.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa


Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pieczeń z indyka z suszonymi pomidorami 80 g(1a,7,9) Serek topiony 20 g(1a,7) Ogórek kiszony 50 g
Niedziela – 09.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasztetowa 60 g(1a,3,7,9) Ser Aldamer 40 g(7) Sałata lodowa 50 g Herbata owocowa

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Pieczone udko z kurczaka 140 g Mizeria 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Sałatka wiosenna z zielonych warzyw z kurczakiem i makaronem 120 g(1a,3,7,9) Herbata owocowag
Poniedziałek – 10.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Zupa jarzynowa z groszkiem 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g(7) Filet z kurczaka z pieca 100 g(1a,3,7) Buraczki zasmażane 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasta z makreli ze szczypiorem 100 g(3,4,7,9) Ogórek 50 g Herbata czarna z cytryną
Wtorek – 11.02.2025 r.

Płatki owsiane z jogurtem i chutneyem wiśniowym 100 g (1c),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Zupa gulaszowa z wieprzowiną 450 ml(7,9) Ryż zapiekany z jabłkiem 300 g(7) Kompot malinowy 200 ml

Zupa gulaszowa z wieprzowiną 450 ml(7,9) Pierogi z kapustą na maśle 350 g(1a,3,7) Surówka z ogórka kiszonego 150g Kompot 200 ml
Środa – 12.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek waniliowy 100 g(7) Marmolada wieloowocowa 30 g(11) Kawa zbożowa (7)

Zupa kalafiorowa 450 ml(7,9) Makaron świderki z sosem bolońskim 350 g(1a,9) Kompot truskawkowy 200 ml

Czwartek – 13.02.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Żurek z białą kiełbasą 450 ml (7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Gulasz drobiowy z pieczarkami 150 g(1a,7,9) Surówka z czerwonej kapusty 150 g Kompot z owoców leśnych 200 ml

Żurek z białą kiełbasą 450 ml (7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Piątek – 14.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Pasta jajeczna (3,7) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Krupnik 450 ml (1a,7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Dorsz z pieca w sosie koperkowym 160 g(1a,7,9) Surówka z marchewki 150 g(7) Kompot jabłkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa gotowana 80 g(6,9,10) Ogórek 50 g Herbata czarna
Sobota – 15.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Zupa dyniowa z ziemniakami 450 ml(7,9) Ziemniaki pieczone 150 g Kotlet schabowy 100 g(1a,3,7) Marchew z groszkiem w beszamelu 150 g(1a,7) Kompot truskawkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Polędwica drobiowa z majerankiem 80 g(6,9,10) Pomidor 50 g Herbata czarna
Niedziela – 16.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Jajecznica na maśle ze szczypiorem 80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Galaretka drobiowa z warzywami 100g(9) Ogórek konserwowy 50 g Herbata czarna z cytryną

Poniedziałek – 17.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Szynka konserwowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kakao(7)

Zupa ogórkowa 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Bitki wieprzowe z sosem maślanym 150 g(1a,7) Surówka z selera 150 g(7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Ser Aldamer 50g(7) Pasztet pieczony 60 g(1a,3,7,9) Ogórek 50 g Herbata owocowa
Wtorek – 18.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa

Zupa ziemniaczana 450 ml(1a,7,9) Makaron w sosie beszamelowym z kurczakiem brokułem i cukinią 350 g(1a,7) Kompot wiśniowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pieczeń z indyka z suszonymi pomidorami 80 g(1a,7,9) Serek topiony 20 g(1a,7) Ogórek kiszony 50 g
Środa – 19.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasztetowa 60 g(1a,3,7,9) Ser Aldamer 40 g(7) Pomidor 50 g Herbata owocowa

Zupa pomidorowa z makaronem 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Pieczone pałka z kurczaka 140 g Sałata lodowa ze śmietaną i szczypiorem 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Czwartek – 20.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Pyzy ziemniaczane z mięsem z sosem pieczeniowym 250 g(1,3,7,9) Surówka z ogórka konserwowego 150 g Kompot wiśniowy 200 ml

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Placki ziemniaczane z sosem brokułowym 200 g (1,3,7) Surówka z ogórka konserwowego 150 g Kompot 200 ml
Piątek – 21.02.2025 r.

Płatki owsiane z jogurtem i chutneyem wiśniowym 100 g (1c),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1) Masło 20 g(7) Szynka drobiowa 60g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Barszcz z ziemniakami 450 ml(7,9) Pierogi z kapustą na maśle 350 g(1a,3,7) Surówka z ogórka kiszonego 150g Kompot 200 ml

Barszcz z ziemniakami 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Pulpety z dorsza w sosie koperkowym 150 g(1a,3,4,7) Surówka z kiszonej kapusty 150g Kompot malinowy 200 ml
Sobota – 22.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek waniliowy 100 g(7) Marmolada wieloowocowa 30 g(11) Kawa zbożowa (7)

Zupa meksykańska 450 ml(7,9) Kopytka 150 g(1a,3,7) Sos myśliwski z karkówką 150 g(1a,7,9) Surówka z buraczków 150g Kompot truskawkowy 200 ml

Niedziela – 23.02.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Rosół wołowo-drobiowy 450 ml (1a,7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Kotlet drobiowy z pieca 120 g(1a,3,7) Biała kapusta zasmażana z pomidorami 150 g(7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pieczeń rzymska 60 g(7,9) Ogórek zielony 50 g Marmolada wieloowocowa 20 g(11) Herbata czarna
Poniedziałek – 24.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Pasta jajeczna (3,7) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Żurek z białą kiełbasą 450 ml (1a,7,9) Racuchy z jabłkami i sosem waniliowym 350 g(1a,3,7) Kompot jabłkowy 200 ml

Żurek z białą kiełbasą 450 ml (1a,7,9) Kotlety z kalafiora 200 g (1a,3) Sos cukiniowy 50 g (1a),(7) Pomidory ze śmietaną 150 g(7) Kompot 200 ml
Wtorek – 25.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Krupnik 450 ml (1a,7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym ,sosem truskawkowym i borówkami 450 g(1a,3,7) Kompot 200 ml

Krupnik 450 ml (1a,7,9) Ziemniaki pieczone 150 g Pulpety drobiowe duszone z pieczarkami 150 g(1a,3,7) Surówka z ogórka i rzodkiewki
150 g Kompot truskawkowy 200 ml
Środa – 26.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Jajecznica na maśle ze szczypiorem 80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Zupa jarzynowa z groszkiem 450 ml(7,9) Makaron świderki z sosem bolońskim 350 g(1a,7,9) Kompot malinowy 200 ml

Zupa jarzynowa z groszkiem 450 ml(7,9) Kopytka z sosem śmietankowym i owocami 300 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Czwartek – 27.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Szynka konserwowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kakao(7)

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Wolnopieczony karczek w sosie chrzanowym 150 g(1a,7) Surówka z marchewki 150 g(7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 450 ml(7,9) Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną 350 g(1a,3,7) Kompot 200 m
Piątek – 28.02.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa


Archiwalne i aktualne jadłospisy dostępne są tutaj: link