Czwartek – 1.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka drobiowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Ogórkowa 450 ml(7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Udko z kurczaka z pieca 160 g Surówka z buraczków150 g Kompot wiśniowy 200 ml

Piątek – 2.05.2025 r.

Zupa mleczna z kaszą jaglaną 200 ml (1),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Zupa szparagowa z ziemniakami 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet mielony wieprzowy 120 g(1a,3,7) Sałata lodowa ze śmietaną i szczypiorem 150 g(7) Kompot malinowy 200 ml

Sobota – 3.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek ziołowy z suszonymi pomidorami 100 g(7) Ogórek 50 g Kawa zbożowa (7)

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką 150 g(1a,7,9) Surówka z pora 150 g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Polędwica drobiowa z majerankiem 80 g(6,9,10) Pomidor 50 g Herbata czarna
Niedziela – 4.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Parówki wieprzowe 120 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem 450 ml (1a,7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Kotlet schabowy 120 g(1a,3,7) Młoda kapusta na ciepło 150g(7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasta z tuńczyka 120 g(3,4,9) Ogórek 50 g Herbata czarna
Poniedziałek – 5.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Szynka wieprzowa gotowana 30 g(6,9,10) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Kotlety z kalafiora 200 g (1a,3) Sos cukiniowy 50 g (1a),(7) Mizeria 150 g(7) Kompot 200 ml

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Kasza gryczana 150 g Karczek wolnopieczony w sosie pieczeniowym 150 g(1a,7,9) Mizeria 150 g(7) Kompot jabłkowy 200 ml
Wtorek – 6.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasztet pieczony 60 g(1a,3,7,9) Ser Aldamer 40 g(7) Pomidor 50 g Herbata owocowa

Zupa ziemniaczana z boczkiem 450 ml(1a,7,9) Ryż z warzywami 150 g(9) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 150 g(1a,3,7,9) Surówka z marchewki 150 g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa ziemniaczana z boczkiem 450 ml(1a,7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym ,sosem truskawkowym i borówkami 450 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Środa – 7.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Jajecznica na maśle ze szczypiorem 80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Barszcz ukraiński 450 ml(7,9) Makaron świderki zapiekany z brokułami, cukinią i kurczakiem 300 g(1a,7) Kompot malinowy 200 ml

Barszcz ukraiński 450 ml(7,9) Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Czwartek – 8.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Żurek na wędzonce 450 ml(1a,7,9) Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem 350 g(1a,3,7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Żurek na wędzonce 450 ml(1a,7,9) Kopytka z sosem śmietankowym i owocami 300 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Piątek – 9.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową 450 ml(7,9) Ziemniaki pieczone 150 g Bitki wieprzowe w sosie chrzanowym 150g(1a,7,9) Surówka z selera 150 g(7,9) Kompot wiśniowy 200 ml

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową 450 ml(7,9) Risotto warzywne 250 g (7,9) Surówka z pora 150 g(7,9) Kompot 200 ml
Sobota – 10.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Kiełbaski śląskie 100 g(7,9) Ketchup 40 g Ogórek 50g Kakao(7)

Zupa gulaszowa z wieprzowiną 450 ml(9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym i sosem truskawkowym 350 g(1a,3,7) Kompot wiśniowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Sałatka jajeczna z ogórkiem kiszonym 120g(3,7) Pomidor 50 g Herbata owocowa
Niedziela – 11.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem 450 ml (1a,3,9) Ziemniaki gotowane 150 g Kotlet drobiowy z pieca 120 g(1a,3,7) Pomidory ze śmietaną i koprem 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Poniedziałek – 12.05.2025 r.

Płatki owsiane z jogurtem i chutneyem wiśniowym 100 g (1c),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Zupa botwinkowa 450 ml(7,9) Pierogi z truskawkami 350 g(1a,3,7) Kwaśna śmietana 150 g(7) Kompot 200 ml

Zupa botwinkowa 450 ml(7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Pałki drobiowe z pieca 160 g Surówka z rzodkiewki i ogórka ze szczypiorem 150 g(7) Kompot malinowy 200 ml
Wtorek – 13.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek waniliowy 100 g(7) Marmolada wieloowocowa 30 g(11) Kawa zbożowa (7)

Krupnik na wędzonce 450 ml(1a,7,9) Pyzy ziemniaczane z mięsem w sosie pieczeniowym 300 g(1a,3,7,9) Surówka z czerwonej kapusty 150 g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Polędwica drobiowa z majerankiem 80 g(6,9,10) Pomidor 50 g Herbata czarna
Środa – 14.05.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa ogórkowa 450 ml (7,9) Kasza gryczana 150 g Gulasz wieprzowy z pieczarkami 150 g(1a,9) Fasolka szparagowa z bułką tartą 150 g(1a,7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Zupa ogórkowa 450 ml (7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Czwartek – 15.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Sałatka jajeczna z ogórkiem kiszonym 80 g(3,7) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Barszcz ukraiński 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet drobiowy siekany w sosie koperkowym 150 g(1a,3,7) Surówka z ogórka kiszonego 150 g Kompot jabłkowy 200 ml

Barszcz ukraiński 450 ml (7,9) Kotlety z kalafiora 200 g (1a,3) Sos cukiniowy 50 g (1a),(7) Mizeria 150 g(7) Kompot 200 ml
Piątek – 16.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Dorsz z pieca w sosie cytrynowym 150 g(1a,4,7,9) Warzywa na parze z masłem 150 g Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym ,sosem truskawkowym i borówkami 450 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Sobota – 17.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Pasta jajeczna z koprem 80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Zupa kalafiorowa 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Pulpety drobiowe w sosie chrzanowym 150 g(1a,3,7,9) Surówka z marchewki 150 g(7) Kompot malinowy 200 ml

Niedziela – 18.05.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Szynka konserwowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kakao(7)

Bulion drobiowy z makaronem i marchewką 450ml(1a,3,9) Ziemniaki gotowane 150 g Kotlet schabowy z pieca 120 g(1a,3,7) Kapusta młoda na ciepło z pomidorami 150 g(7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Ser Aldamer 50g(7) Pasztet pieczony 60 g(1a,3,7,9) Ogórek 50 g Herbata owocowa
Poniedziałek – 19.05.2025 r.






Archiwalne i aktualne jadłospisy dostępne są tutaj: link