Sobota – 01.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Bulion drobiowy z makaronem i natką pietruszki 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet schabowy z pieca 100 g(1a,3,7) Surówka z czerwonej kapusty 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Sałatka makaronowa z kurczakiem, kukurydzą i cukinią 100 g(1a,3,7) Ogórek 50 g Herbata czarna z cytryną
Niedziela – 02.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Bulion drobiowy z makaronem i natką pietruszki 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet schabowy z pieca 100 g(1a,3,7) Surówka z czerwonej kapusty 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Poniedziałek – 03.03.2025 r.

Płatki owsiane z jogurtem i chutneyem wiśniowym 100 g (1c),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Udko z kurczaka z pieca 130 g Marchewka z groszkiem w beszamelu 150 g(1a,7,9) Kompot malinowy 200 ml

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Udko z kurczaka z pieca 130 g Marchewka z groszkiem w beszamelu 150 g(1a,7,9) Kompot malinowy 200 ml
Wtorek – 04.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek waniliowy 100 g(7) Marmolada wieloowocowa 30 g(11) Kawa zbożowa (7)

Zupa ziemniaczana 450 ml(7,9) Kopytka 150 g(1a,3,7) Gulasz drobiowy z pieczarkami 150 g(1a,7,9) Surówka z kapusty pekińskiej 150g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Paprykarz szczeciński 80 g(3,4,7) Serek topiony 20 g(7,9) Sałata lodowa Herbata owocowa
Środa – 05.03.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa ogórkowa 450 ml (7,9) Makaron świderki z indykiem w sosie dyniowym z suszonymi pomidorami 320 g(1a,7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Zupa ogórkowa 450 ml (7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Czwartek – 06.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Pasta jajeczna (3,7) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Barszcz ukraiński 450 ml (1a,7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym 150 g(1a,7,9) Mizeria 150 g(7) Kompot jabłkowy 200 ml

Barszcz ukraiński 450 ml (1a,7,9) Kotlety z kalafiora 200 g (1a,3) Sos cukiniowy 50 g (1a),(7) Mizeria 150 g(7) Kompot 200 ml
Piątek – 07.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Zupa dyniowa 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Pulpety z dorsza w sosie koperkowym 150 g(1a,3,4,7) Surówka z kiszonej kapusty 150g Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa dyniowa 450 ml (7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym ,sosem truskawkowym i borówkami 450 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Sobota – 08.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d)
Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7)
Jajecznica na maśle ze szczypiorem
80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g
Kawa zbożowa (7)

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Pyzy
ze śliwkami i sosem waniliowym
300 g(1a,3,7) Kompot malinowy
200 ml

Niedziela – 09.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d)
Masło 20 g(7) Szynka konserwowa
80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kakao(7)

Rosół wołowo-drobiowy z
makaronem i marchewką 450
ml(1a,7,9) Ziemniaki puree 150 g(7)
Kotlet drobiowy z pieca 120
g(1a,3,7) Buraczki zasmażane 150
g(1a,7) Kompot z owoców leśnych
200 ml

Poniedziałek – 10.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa

Zupa jarzynowa 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Wolnopieczony karczek w sosie chrzanowym 150 g(1a,7) Surówka z marchewki 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Zupa jarzynowa 450 ml(7,9) Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 200 g (1,3,7) Marchew z groszkiem w beszamelu 150 g(1a,7,9) Kompot 200 ml
Wtorek – 11.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasztetowa 60 g(1a,3,7,9) Ser Aldamer 40 g(7) Pomidor 50 g Herbata owocowa

Zupa kalafiorowa 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Leczo z wieprzowiną 150 g(1a,9) Kompot wiśniowy 200 ml

Środa – 12.03.2025 r.

Bułka pszenna 100 g(1) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Żurek z białą kiełbasą 450 ml(1a,7,9) Placki ziemniaczane z sosem brokułowym 200 g (1,3,7) Surówka szwedzka 150 g Kompot 200 ml

Żurek z białą kiełbasą 450 ml(1a,7,9) Pyzy z mięsem wieprzowym w sosie pieczeniowym 320 g(1a,3,7,9) Surówka szwedzka 150 g Kompot wiśniowy 200 m
Czwartek – 13.03.2025 r.

Bułka pszenna 100 g(1) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Żurek z białą kiełbasą 450 ml(1a,7,9) Placki ziemniaczane z sosem brokułowym 200 g (1,3,7) Surówka szwedzka 150 g Kompot 200 ml

Żurek z białą kiełbasą 450 ml(1a,7,9) Pyzy z mięsem wieprzowym w sosie pieczeniowym 320 g(1a,3,7,9) Surówka szwedzka 150 g Kompot wiśniowy 200 m
Piątek – 14.03.2025 r.

Zupa pomidorowa z makaronem 450 ml(7,9) Ziemniaki pieczone 150 g Kotlet z dorsza w sosie maślanym 150 g(1a,3,4,7,9) Marchew z groszkiem w beszamelu 150 g(1a,7) Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa pomidorowa z makaronem 450 ml(7,9) Placki z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym 200 g (1a,3,7) Surówka z buraczków 150g Kompot 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Polędwica drobiowa z majerankiem 80 g(6,9,10) Pomidor 50 g Herbata czarna
Sobota – 15.03.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa koperkowa 450 ml (7,9) Kopytka 150 g(1a,3,7) Gulasz drobiowy z pieczarkami 150 g(1a,7,9) Surówka z ogórka kiszonego 150 g Kompot z owoców leśnych 200 ml

Niedziela – 16.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Pasta jajeczna (3,7) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Rosół wołowo-drobiowy 450 ml (1a,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet schabowy z pieca 100 g(1a,3,7) Biała kapusta zasmażana 150 g(1a,7) Kompot jabłkowy 200 ml

Poniedziałek – 17.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Zupa ziemniaczana na wędzonce 450 ml (7,9) Makaron świderki z sosem bolońskim 320 g(1a,9) Kompot truskawkowy 200 ml

Wtorek – 18.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Jajecznica na maśle ze szczypiorem 80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Kapuśniak ze słodkiej kapusty 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Sos myśliwski z karkówki 150 g(1a,7,9) Surówka z pora 150 g(7) Kompot malinowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Galaretka drobiowa z warzywami 100g(9) Ogórek konserwowy 50 g Herbata czarna z cytryną
Środa – 19.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Szynka konserwowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kakao(7)

Zupa gulaszowa z wieprzowiną 450 ml(9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym i sosem owocowym 300 g(1a,3,7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Czwartek – 20.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa

Zupa pieczarkowa 450 ml(7,9) Risotto warzywne 250 g (7,9) Surówka z selera 150 g(7,9) Kompot 200 ml

Zupa pieczarkowa 450 ml(7,9) Ziemniaki pieczone 150 g Kotlet drobiowy siekany z warzywami w sosie koperkowym 150 g(1a,3,7,9) Surówka z selera 150 g(7,9) Kompot wiśniowy 200 ml
Piątek – 21.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasztetowa 60 g(1a,3,7,9) Ser Aldamer 40 g(7) Pomidor 50 g Herbata owocowa

Zupa jarzynowa 450 ml(7,9) Kasza jęczmienna 150 g(1) Gulasz warzywny z cukinią 150 g(1a,9) b Surówka z pora 150 g(7,9) Kompot 200 ml

Zupa jarzynowa 450 ml(7,9) Pyzy ze śliwkami i bułką tartą z masłem 300 g(1a,3,7) Kompot wiśniowy 200 ml
Sobota – 22.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka drobiowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Ogórkowa 450 ml(7,9) Ziemniaki puree 150 g(7) Udko z kurczaka z pieca 160 g Surówka z czerwonej kapusty 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Niedziela – 23.03.2025 r.

Zupa mleczna z kaszą jaglaną 200 ml (1),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem i marchewką 450 ml (1a,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet drobiowy z pieca 120 g(1a,3,7) Sałata lodowa ze śmietaną i szczypiorem 150 g(7) Kompot malinowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Ryba po grecku 140 g(4,7,9) Ogórek 50 g Masło 20g(7) Herbata owocowa
Poniedziałek – 24.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek ziołowy z suszonymi pomidorami 100 g(7) Ogórek 50 g Kawa zbożowa (7)

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Kasza jęczmienna 150 g(1a) Gulasz wieprzowy z cukinią 150 g(1a,7,9) Surówka z buraczków 150 g Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Placki z kaszy jaglanej w sosie szpinakowym 200 g (1a,3,7) Surówka z buraczków 150g Kompot 200 ml
Wtorek – 25.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Parówki wieprzowe 120 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml (7,9) Zapiekanka ziemniaczana z brokułami, porem i kurczakiem w beszamelu 300 g(1a,7,9) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml (7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Środa – 26.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Szynka wieprzowa gotowana 30 g(6,9,10) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Zupa kalafiorowa 450 ml(7,9) Kasza gryczana 150 g Karczek wolnopieczony w sosie pieczeniowym 150 g(1a,7,9) Mizeria 150 g(7) Kompot jabłkowy 200 ml

Czwartek – 27.03.2025 r.

Krupnik na wędzonce 450 ml (7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym ,sosem truskawkowym i borówkami 450 g(1a,3,7) Kompot 200 ml

Krupnik na wędzonce 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 150 g(1a,3,7,9) Surówka z marchewki 150 g(7) Kompot truskawkowy 200 ml
Piątek – 28.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Jajecznica na maśle ze szczypiorem 80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g Kawa zbożowa (7)

Zupa meksykańska 450 ml(7,9) Racuchy z jabłkami i sosem waniliwoym 300 g(1a,3,7) Kompot malinowy 200 ml

Zupa meksykańska 450 ml(7,9) Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Sobota – 29.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Żurek na wędzonce 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Pałki z kurczaka z warzywami 180 g Surówka szwedzka 150 g Kompot z owoców leśnych 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Ser Aldamer 60g(7) Ogórek 50 g Herbata owocowa
Niedziela – 30.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa

Bulion drobiowy z makaronem 450 ml(1a,3,9) Ziemniaki pieczone 150 g Bitki wieprzowe w sosie chrzanowym 150g(1a,7,9) Surówka z pora 150 g(7,9) Kompot wiśniowy 200 ml

Poniedziałak – 31.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Kiełbaski śląskie 100 g(7,9) Ketchup 40 g Ogórek 50g Kakao(7)

Zupa gulaszowa z wieprzowiną 450 ml(9) Ziemniaki pieczone 150 g Leczo warzywne 250 g Kompot wiśniowy 200 ml

Zupa gulaszowa z wieprzowiną 450 ml(9) Kasza jęczmienna 150 g(1) Gulasz warzywny z cukinią 150 g(1a,9) b Surówka z pora 150 g(7,9) Kompot 200 ml
Archiwalne i aktualne jadłospisy dostępne są tutaj: link