Sobota – 01.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Bulion drobiowy z makaronem i natką pietruszki 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet schabowy z pieca 100 g(1a,3,7) Surówka z czerwonej kapusty 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Sałatka makaronowa z kurczakiem, kukurydzą i cukinią 100 g(1a,3,7) Ogórek 50 g Herbata czarna z cytryną
Niedziela – 02.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Bulion drobiowy z makaronem i natką pietruszki 450 ml(1a,7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Kotlet schabowy z pieca 100 g(1a,3,7) Surówka z czerwonej kapusty 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Poniedziałek – 03.03.2025 r.

Płatki owsiane z jogurtem i chutneyem wiśniowym 100 g (1c),(7), Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 40g(7) Pomidor 50 g Herbata czarna

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Udko z kurczaka z pieca 130 g Marchewka z groszkiem w beszamelu 150 g(1a,7,9) Kompot malinowy 200 ml

Zupa pomidorowa z ryżem 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Udko z kurczaka z pieca 130 g Marchewka z groszkiem w beszamelu 150 g(1a,7,9) Kompot malinowy 200 ml
Wtorek – 04.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Twarożek waniliowy 100 g(7) Marmolada wieloowocowa 30 g(11) Kawa zbożowa (7)

Zupa ziemniaczana 450 ml(7,9) Kopytka 150 g(1a,3,7) Gulasz drobiowy z pieczarkami 150 g(1a,7,9) Surówka z kapusty pekińskiej 150g(7) Kompot truskawkowy 200 ml

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Paprykarz szczeciński 80 g(3,4,7) Serek topiony 20 g(7,9) Sałata lodowa Herbata owocowa
Środa – 05.03.2025 r.

Jogurt naturalny z prażonymi jabłkami 100 g(7) Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Kiełbaski śląskie 100 g Ketchup 40 g Ogórek 50g Herbata z pomarańczą

Zupa ogórkowa 450 ml (7,9) Makaron świderki z indykiem w sosie dyniowym z suszonymi pomidorami 320 g(1a,7) Kompot z owoców leśnych 200 ml

Zupa ogórkowa 450 ml (7,9) Penne z dynią, cukinią i brokułami 350 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Czwartek – 06.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7) Pasta jajeczna (3,7) Pomidor 50 g Herbata z hibiskusem

Barszcz ukraiński 450 ml (1a,7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym 150 g(1a,7,9) Mizeria 150 g(7) Kompot jabłkowy 200 ml

Barszcz ukraiński 450 ml (1a,7,9) Kotlety z kalafiora 200 g (1a,3) Sos cukiniowy 50 g (1a),(7) Mizeria 150 g(7) Kompot 200 ml
Piątek – 07.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d) Masło 20 g(7) Kiełbasa biała 100 g(1,6,9) Ćwikła z chrzanem 40 g(7) Pomidor 50g Kakao(7)

Zupa dyniowa 450 ml (7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Pulpety z dorsza w sosie koperkowym 150 g(1a,3,4,7) Surówka z kiszonej kapusty 150g Kompot truskawkowy 200 ml

Zupa dyniowa 450 ml (7,9) Naleśniki z twarożkiem waniliowym ,sosem truskawkowym i borówkami 450 g(1a,3,7) Kompot 200 ml
Sobota – 08.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a,1d)
Masło 20 g(7) Ser Gouda 50 g(7)
Jajecznica na maśle ze szczypiorem
80 g(3,7) Rzodkiewka tarta 50g
Kawa zbożowa (7)

Zupa brokułowa 450 ml(7,9) Pyzy
ze śliwkami i sosem waniliowym
300 g(1a,3,7) Kompot malinowy
200 ml

Niedziela – 09.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d)
Masło 20 g(7) Szynka konserwowa
80 g(1a,7,9) Pomidor 50 g Kakao(7)

Rosół wołowo-drobiowy z
makaronem i marchewką 450
ml(1a,7,9) Ziemniaki puree 150 g(7)
Kotlet drobiowy z pieca 120
g(1a,3,7) Buraczki zasmażane 150
g(1a,7) Kompot z owoców leśnych
200 ml

Poniedziałek – 10.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a) Masło 20 g(7) Twarożek wiejski ze szczypiorem 100 g (7) Rzodkiewka tarta 30 g Ogórek 50 g Kawa zbożowa

Zupa jarzynowa 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane 150 g Wolnopieczony karczek w sosie chrzanowym 150 g(1a,7) Surówka z marchewki 150 g(7) Kompot wiśniowy 200 ml

Zupa jarzynowa 450 ml(7,9) Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 200 g (1,3,7) Marchew z groszkiem w beszamelu 150 g(1a,7,9) Kompot 200 ml
Wtorek – 11.03.2025 r.

Chleb pszenno-żytni 100 g(1a, 1d) Masło 20 g(7) Pasztetowa 60 g(1a,3,7,9) Ser Aldamer 40 g(7) Pomidor 50 g Herbata owocowa

Zupa kalafiorowa 450 ml(7,9) Ziemniaki gotowane z koprem 150 g Leczo z wieprzowiną 150 g(1a,9) Kompot wiśniowy 200 ml

Środa – 12.03.2025 r.

Bułka pszenna 100 g(1) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Żurek z białą kiełbasą 450 ml(1a,7,9) Placki ziemniaczane z sosem brokułowym 200 g (1,3,7) Surówka szwedzka 150 g Kompot 200 ml

Żurek z białą kiełbasą 450 ml(1a,7,9) Pyzy z mięsem wieprzowym w sosie pieczeniowym 320 g(1a,3,7,9) Surówka szwedzka 150 g Kompot wiśniowy 200 m
Czwartek – 13.03.2025 r.

Bułka pszenna 100 g(1) Masło 20 g(7) Szynka wieprzowa 80 g(1,7,9) Pomidor 50 g Kawa zbożowa (7)

Żurek z białą kiełbasą 450 ml(1a,7,9) Placki ziemniaczane z sosem brokułowym 200 g (1,3,7) Surówka szwedzka 150 g Kompot 200 ml

Żurek z białą kiełbasą 450 ml(1a,7,9) Pyzy z mięsem wieprzowym w sosie pieczeniowym 320 g(1a,3,7,9) Surówka szwedzka 150 g Kompot wiśniowy 200 m
Piątek – 14.03.2025 r.



Archiwalne i aktualne jadłospisy dostępne są tutaj: link